Från F5WC Sweden 2018 i Malmö till F5WC 2018 i Kapstaden

Inlägget beskriver resan för EFORU och Sverige representanterna från att kvalet spelades i Sverige till att huvudturneringen på kort varsel har bytt plats till Kapstaden i Sydafrika.

Hej allihopa!

Många har undrat vad som har hänt med finalspelen i F5WC 2018 efter det nationella kvalet som hölls i Malmö, Sverige i somras.

Nedan kommer några uppdateringar som har skett sedan kvalet i Sverige:

  • Kvalet i Malmö, Sverige avgjordes i juni och två vinnande lag gick vidare för att representera Sverige i F5WC 2018. På damsidan vann Last Minute och på herrsidan vann Javanan Arlöv. Planeringen till finalspelen i F5WC september 2018 var i full gång strax efter kvalet i Sverige. Spelartillgängligheten kollades med vinnarna samt visumansökan påbörjades. Dessvärre kunde varken Javanan Arlöv och 2an på herrsidan ansöka om visum till Kina. Därav lottades FC Rosen fram som det lag på herrsidan som skulle få åka till finalspelen och representera Sverige. Visumansökan gick därefter bra för både damerna och herrarna.

 

 

  • Den 26 oktober fick föreningen beskedet att även plats för turneringen har ändrats från Shanghai i Kina till Kapstaden i Sydafrika. Datumen för resan ändrades dock inte. Se F5WC pressrelease 2018-10-26.

Nu är det alltså enbart några dagar kvar till resan (14-21 november 2018) och alla är super taggade. Det är två lag som kommer att åka till Kapstaden för att representera Sverige i F5WC 2018, Last Minute på damsidan och FC Rosen på herrsidan. Själva turneringen spelas den 17-18 november vilket är i skrivande stund precis 7 dagar ifrån!

Som organisatör för Sverige så kommer föreningen Event För Utveckling självklart att vara med på resan och stötta lagen.

Ni kan följa hela resan på vår facebook sida eller på vår instagram @eforu_. Dessutom så kommer ni att kunna följa live det senaste från turneringen på F5WCs instagram @f5wc.

Heja Team Sweden!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *